Never say never

2010-12-31 @ 01:49:44
Nu känner jag återigen att jag är galet trött men istället sitter jag och bloggar så att ni läsare ska få er något intressant att läsa såhär på kvällskvisten, haha.

Men är faktiskt riktigt taggad på att gå och lägga mig. I natt blir det att sova alldeles själv, har inte sovit själv sen i lördags faktiskt!
tror det blir att krypa ner och läsa klart Egoboost...även om jag tvivlar på att jag kommer hinna läsa mer än några få ord innan jag somnar med boken i ansiktet, lampan tänd och musiken på i mobilen. Men det är ju toppen!

Och nu är det ju officiellt nyårsafton. helt galet!
men jag känner på mig att kvällen kommer bli awesome!


2010

2010-12-31 @ 01:27:28

Har 2010 varit bra?
typ

Höll du några utav dina nyårslöften?
jajjemen


Tror du 2011 kommer bli lika bra?

bättre hoppas jag!

Har du förlorat någon kompis detta år?
ja det kan man väl säga

Vad spenderade du mest pengar på?
Ärligt talat så har jag ingen aning, mina pengar får ben och spinger iväg av sig själv, ingen aning om vart dom springer!

Finns det någonting du ångrar med 2010?

Ja, det är klart, borde ha njutit mer av sommaren!
Sen finns det andra saker, som är lite för privata för att skriva ut på bloggen

Blev du kär i år?
nej

De bästa nya människorna du träffade?
har inte träffat så jättemycket nya människor, men har lärt känna folk bättre som jag redan kände tidigare

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

ja det har jag gjort


Dog någon som stod dig nära?
nej

Vilka länder besökte du?
faktiskt inga

Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
ett fett bankkonto sprängfyllt med pengar. Tyvärr är nog risken stor att jag måste vänta längre än till 2011 för att få det..

Vad var din största framgång 2010?
framgång? hmm..vet faktiskt inte

Fick du sparken under 2010?
nejdåå

Största misstaget?
Har nog gjort en hel del misstag faktiskt, stora som små

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja

Gjorde någonting dig riktigt glad?
årliga fjällenresan, sommaren, alla kvällar jag spenderat med dom jag tycker om mest av allt

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om år 2010?
hey soulsister - train
billionaire - travie McCroy
från och med du- Oscar Linnros

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
svårt att säga faktiskt

Hur tillbringade du julen?
I ursviken med pappas släkt

Favoritprogram på TV?
desperate housewives

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar vet jag väl inte..

Bästa boken du läste i år?
Blondinbellas bok, Egoboost. Galet bra

Största musikaliska upptäckten?
Vet inte riktigt, men har lyssnat en hel del på gammal musik som jag lyssnade på förr, och det väcker galet många minnen

Något du önskade dig och fick?
ja..och nej

Något du önskade dig men inte fick?
Ja

Årets bästa film?
Kan nog inte säga bara en, men Sex and the city 2 kommer högt upp på listan

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Skolan, åt middag på subway, åt fruktsallad och fick massa paket

Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?
ja såklart finns det någonting, kanske att jag skulle ha vågat göra mer saker

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Lite mognare typ

Vad fick dig att må bra?
väldigt standard, men mina vänner och min familj!

torsdag

2010-12-30 @ 13:41:33
Hemkommen från myckle nu.
Idag blir det en "måste-göra-dag" det vill säga lite småsaker,  tillexempel göra något åt mina naglar som just nu inte har något nagellack och därför ser äckligare än äckligast ut. Måste även ta och göra något åt mina ögnbryn som börjar växa sig lite vilda. Och lite städning måste väl också hinnas med innan brudarna kommer hit för att se hockeyn. Var egentligen tänkt att vi skulle vara på plats i luleå och se matchen men på grund av dålig ekononi för många av oss så blev det inget av.

Nu börjar min brun utan sol torka så jag ska dra på mig lite kläder och springa upp till Maja.
  

trött?

2010-12-30 @ 02:34:47

Jag och Johanna är just nu spårat trötta samtidigt som Maja och Linnea gör av med överskottsenergi genom att hoppa och dansa runt i hela huset. Hur orkar dom?

Har väntat på att pontus ska komma och hämta maja och linnea i ungefär en och en halv timme och han har då inte dykt upp än. Verkligen toppen...



Myckle

2010-12-29 @ 20:51:07

Är nu i myckle med världens bästa tjejer! Middag har ätits och snart parkerar vi oss i soffan för att se desperate. Kommer bli toppen! Kvällen och natten spenderas här och i morgon blir det förberedelser inför den kommande nyårsaftonen.

Ni får ha en trevlig kväll allihopa, för det kommer vi att ha!


H&M

2010-12-29 @ 15:19:00
Gillar att H&M redan skickar ut vårkatalogen när termometerna ute visar på -18 grader. Känns inte som att det passar ihop, men jag som redan börjat ha nedräkning till midsommar blev överlyckllig då katalogen låg på köksbordet!
Och för er som vill veta så är det 177 dagar kvar till midsommar!


Lovely!

onsdag

2010-12-29 @ 14:13:07
Wiihoo, bloggar nu på våran nya dator och kan bara säga en sak, I love it!! Jag dumpar nu min tidigare så underbara dator för att övergå till den här lilla skönheten!

Sitter här halv mörbultad efter ett besök hos min sjukgymnast och återigen var det som att trampa på ett kexpaket..toppen. Nä men gissar väl att jag ska ta det lugnt i dag och fortsätta med den underbara sysslan att lägga in bilder på hårddisken.

Kvällen spenderas i Myckle med mina älskade tjejer. Blir underbart!

jag fattar alltihop.

2010-12-28 @ 18:11:44
Har nu tre par byxor och tre par tröjor på mig och börjar mentalt förberede mig för den lilla promenaden mot 360 i 30 graders kyla. Börjar vara hyfsat less på detta faktiskt. Vill ha sommar nu!!!

Tveksamt om jag överlever promenaden, men om jag gör det avslutas kvällen hos Maja med att se sex and the city på deras nya projektor. Inte helt fel nej!

Tisdag

2010-12-28 @ 13:53:45

Glest med uppdatering här, jag vet. Men det ska det bli ändring på!
Har sedan jag uppdaterade senast hunnit med en spakväll med johanna, shopping på mellandagsrean, träning och en mysig kväll med josef.

Ska nu ta och ta tag i mitt liv, dock låter det kanske mer allvarligt än vad det är. Ska gå igenom 4 års pepprande av bilder och rensa bort större delen och sen åker resten in på hårddisken.


spakväll

2010-12-26 @ 17:33:27

Idag for jag, mamma och pappa och armbågade oss in på elgigantens mellandagsrea och kom ut ett antal tusen fattigare, men en dator rikare! Inte en dag för tidigt kan jag lova!
Så nu blir det att gå igenom alla bilder vi har på den här och den stationära datorn och lägga över allt på min hårddisk som jag fick i julklapp. Lär nog ta några timmar.

Men ikväll ska jag umgås med min käre vän Johanna. Det blir spakväll med bad, ansiktsmask, hårinpackning osv. Sen ska vi väl förhoppningsvis få oss några timmars sömn innan vi krigar oss in på mellandagsrean i morgon!


söndag

2010-12-26 @ 14:18:49
Äntligen är julen över för i år!!

Dock så passerade den här julen hyfsat smärtfritt. Gårdagen blev toppen, i julklappsleken blev jag en vinflaska rikare, men som jag tyvärr var tvungen att sälja till morfar...
Har egentligen inte så mycket att skriva, tror jag låter bilderna får tala istället.

Julafton nr 1













Julafton nr 2






lördag

2010-12-25 @ 15:57:42
Snart dags för julafton nummer 2 som ska tillbringas med mormor och morfar.

Vaknade i morse vid 12 och bokstavligen flög upp ur sängen då jag insåg att jag skulle vara på 360 för ett core och spinningpass om mindre än en timme. Hann precis dit och jag minns nog inte när jag slet så mycket sist. Men nu är det gjort och ska nu ta och chocka mitt vackra aniskte genom att sätta på lite smink för ovanlighetens skull. Sen blir det ett icke-julbord, julklappsleken och öppning av resterande julklappar som bara ligger och väntar på mig under granen.

Lägger in bilder från julafton och ikväll lite senare, hinner inte riktigt nu. Eller jo, egentligen hinner jag men jag orkar inte.



uppesittarkväll

2010-12-23 @ 21:24:31
Det är nu julmys som råder i familjen melanders hus. Eller julmys och julmys...vi har spelat pictionary där det blev en del hetsiga stunder men även rätt många skratt! Bland annat åt min mindre intelligenta bror som skulle tolka vad pappa ritade. Det som skulle likna "tummen mitt i handen" blev istället till en bondgård enligt filip.

Ska nu se Holiday och sen blir det nog sängen eftersom jag och filip ska stiga upp och överraska mamma och pappa med en mysig julfrukost i morgon. Helt sjukt att det är julafton i morgon, jag har inte den minsta lilla gnutta julstämning och jag bara längtar tills på måndag då julen är över och jag får gå in på stan med johanna och armbåga oss in på mellandagsrean!




Vad detta är? det är ju en kamel, tecknad av min konstnärlige bror!

God natt

2010-12-23 @ 00:03:16

Sitter just nu med min övertrötta bror och ser nån skitfilm på canal+, närmare bestäm död snö. Mer meningslös film har jag aldrig sett. Handlar om massa zombiesar som mördar folk uppe i fjällen och att den dessutom är på norska gör ju inte saken bättre..
Och Filip sitter och tokskrattar åt då dom kör över ansikten med skoter och hugger av varandra halsen.

Kan ju istället ta och berätta om min dag. Började med film i aulan där jag sov större delen av filmen. Dock tror jag inte att jag var helt ensam om det. Sen blev det fikabuffé och lekar med andra samhällsklassen.
Efter skolan blev det stan med Johanna, Celina, Oscar och Moa. Dom skulle inhandla dom sista julklapparna. Själv är jag ju redan klar vilket är galet skönt.
Hann även med att träffa Ida en stund vilket var välbehövligt!!

Känns som att det är dags att sova, ska ju trots allt stiga upp vid 10 för att dra iväg på ett spinningpass.


onsdag

2010-12-22 @ 16:27:53

Äntligen jullov!!
galet härligt känns det!
Jullovet firas med ett träningspass ikväll och i morgonbitti, måste ju passa på nu innan all julmat börjar lastas in...usch!

Längtar galet mycket till ikväll då julklapparna landar under granen. Gissa vart jag kommer sitta ikväll?

Nu blir det att klä på sig ordentligt så jag överlever promenaden till 360. -21 grader ute nu, gillas inte!!


Dag 10- min drömmar/ambitioner

2010-12-21 @ 22:01:08



jahap..vart ska jag börja? Har rätt så mycket drömmar om framtiden faktiskt.
Men kan ju börja med att berätta hur mitt liv kommer se ut efter att jag gått ut gymnasiet. Jag kommer att flytta till Norge och jobba som en galning och sedan kommer jag att resa till USA och Australien för pengarna och bara leva det ljuva livet.
När jag känner mig mogen nog kommer jag förmodligen att plugga vidare. Till vad vet jag inte än, har några alternativ: mäklare, polis, eller personlig tränare eller något annat inom träning och kost.


Det var väl dom mest realistiska drömmarna.
Sen har jag ju lite högre drömmar, typ som att jag ska bo i en takvåning på manhattan, 5th avenue då såklart! Jag ska vara totalt ekonomiskt oberoende också, men mina barn ska ändå inte bli några bortskämda överklassungar!!
Måste förtydliga att det är jag själv som då har tjänat ihop alla pengar, jag tänker inte gifta mig rikt. Om min man skulle ha gott om pengar är det ju såklart ett plus i kanten, men jag ska inte bli någon Hollywoodfru som är beroende av sin man!

Det är väl lite kort om mina framtidsdrömmar, får väl bara hoppas att dom går i uppfyllelse också!


bäst eller?

2010-12-21 @ 21:43:20
vad säger ni om den här godingen då vavava?


A men guud

2010-12-21 @ 20:25:18
Nu bakas det för fullt och det går faktiskt rätt bra också! Bara ett litet misslyckande hittills, med betoning på litet!
Får hoppas att den blir riktigt god..men vad annars kan den bli när kockarna Lönnefjord och Melander är i farten. nä precis!


baka, baka liten kaka

2010-12-21 @ 18:07:18

så här taggad på livet är jag nu!

Mathilda är påväg hit i snöstormen och jag sitter här nyvaken i bara långkallingar och äckeltröja. Men jag vet att hon tycker att jag är snygg ändå.
Måste bara få påpeka hur otroligt osexigt det är med långkalsonger. hängrumpa och korta ben får man. Huvvaligen!

tisdag

2010-12-21 @ 14:50:52
Vaknade alldeles för sent i morse vilket reulterade i risiga kläder och väl synliga, ordentligt mysiga säckar under ögonen. Ser ungefär ut som att jag inte sovit på flera veckor. Stämmer ju i och för sig, men det behöver ju inte min omgivning få kastat rätt upp i ansiktet då dom går förbi mig och ser mitt pigga ansikte..
Krigade mig i alla fall igenom snöstormen som förövrigt aldrig verkar ge med sig. Kom fram på skolan genomblöt och det visade sig att vi fick sluta nästan direkt. Så jag hade kunnat stanna kvar i min varma säng i stället...den tanken gjorde min dag. verkligen.
Drog in på stan med Johanna och åt lunch på subway och fyndade även ett halsband!

Ska nog ta en powernap innan Mathilda kommer, för då är det bakning som gäller. Fikabuffé på skolan i morn så vi måste ju bidra med något och vi ska röra ihop en chokladkaka. Har stora förhoppningar på den kakan alltså!


livet är på topp

2010-12-20 @ 21:39:29

Den stora frågan är hur fan räknar man ut den effektiva räntan!?!?!?!?
Fuuuuck matte fuuuuck samhälls fuuuuck allt!!!!


weheartit


Dag 09- Det här saknar jag

2010-12-20 @ 20:17:45
Tro det eller ej, men jag saknar brännan och 9a!
Trodde aldrig att jag skulle säga det för när jag gick på brännan så ville jag bara därifrån, men nu saknar jag faktiskt allt där!
Klassen var egentligen sämst, men vissa stunder hade vi jävligt kul. Till exempel som då filip sprang och jagade sandra med en sax och skulle klippa av henne håret, eller då killarna slängde ut sandras skor och böcker från andra våningen i 20 graders kyla så hon fick springa ut och hämta allt barfota. Observera att sandra är offer i båda fallen hehe...
Men som sagt, otroligt nog så saknar jag alla grymt mycket!








måndag

2010-12-20 @ 16:22:58
Hehe, idag är jag riktigt taggad på livet! Dock har jag ingen aning om varför eftersom jag somnade kring 3 i natt och har varit väldigt trött idag. Jag kanske är taggad för att vi slutar 11 i morgon och halv 12 på onsdag? Kanske för att jag ska träna ikväll? Kanske för att det snart är jullov?

Sitter och laddar upp inför träningen med en näve nötter och ett glas vatten. Upptäckte just att min vattenflaska verkar ha fått ben och sprungit iväg från mig och eftersom jag är sämst i universum på att leta så kan jag ju anta att den förmodligen ligger på något väldigt logiskt ställe, bara det att jag inte orkar anstränga mig att leta. Mycket troligt!
Okej, nog om min vattenflaska nu. Ska ta och klä på mig ungefär en miljon lager kläder nu för att kunna kämpa mig fram dom stackars 300 meter det är till 360. Okej om det är 300 meter har jag ingen aning om, jag och bedömning av avstånd går nog inte riktigt hand i hand...


taggad på livet

2010-12-19 @ 23:03:10
Julgranen är nu klädd och kolan är kokad. Känner nästan att jag fått mig en överdos av julstämning. så jag riktigt längtar tills allt som hör julen till bara får tryckas ner i en massa lådor och tryckas in låååångt in i förrådet för att sedan börja tagga sommar! Ja, jag börjar tagga sommar ungefär samtidigt som den sista julklappen öppnats.

Sitter i soffa nu och ser Day after tomorrow samtidigt som jag tittar ut och undrar om jag medverkar i denna film. Detta för att man knapp ser ut för att snön täcker fönstret samtidigt som det snöar helt oavbrutet och det är kallt som bara den.
Kämpade mig ut i afton för att skotta bort snö från gården. Blev utskickad av min kära familj som tyckte det var dags för mig att offra sig. Så det var bara att he sig ut och skotta det!
Kommer bli hell of a day för mig i morgon då mitt vandringsschema ser ut som följande: Brännan>kaplan>hem>360>hem.
Det kommer betyda att jag kommer ha en slickad frilla och skor fulla med snö. I-landsproblem? Nej detta är riktiga problem!


Dag 08- min favoritplats

2010-12-19 @ 20:49:35
Den solklara favoritplatsen är stugan i fjällen. Varför vet jag inte riktigt, för när vi är där är man ju kanske inte riktigt den hetaste varelsen på jorden eftersom dusch är en av de bekvämligheter våran stuga saknar. Men det är det som är det sköna, alla där är lika ofräscha. 
Men det är verkligen en plats där jag får chansen att koppla av och andas ut. Dagarna spenderas ute i solen och det är sjukt så mycket piggare man blir av att vara utomhus. Tyvärr åker vi bara dit en gång om året, på påsklovet. Men då är å andra sidan den där enda lilla veckan så otroligt oslagbar!




söndag

2010-12-19 @ 14:24:43
Tänkte börja det här inlägget med en bild på det underbara vädret som pågår utanför fönstret, men tyvärr så har min bror med sig kameran. Han är hos farmor och farfar och kör skoter men hur i hela fridens dagar han kan tycka det är kul i det här vädret är en gåta! 
Eftersom männen i huset är borta så passar jag och mamma på att skapa lite julstämning. Det ska bakas julgodis, julskinka ska fixas och dom sista julklapparna ska bli inslagna.

Sen blir det att göra klart den sista inlämningsuppgiften innan jullovet. Känns så otroligt skönt att det bara är några få dagar kvar av skolan!

Utmaningen kommer senare i dag. Kan ni gissa vilken som är min favoritplats?

when you´re gone

2010-12-19 @ 01:06:29

Dag 07- Det här får mig att må bättre

2010-12-18 @ 17:07:51
Jag är en sån som det är väldigt lätt att göra arg och ledsen, men ännu lättare att göra glad. Jag kan bli jätteglad bara över små kommentarer som "så fina kläder du har idag" eller "vad fin du är i håret". Sånna kommentarer kan göra min dag!

Men nu till något som faktiskt alltid får mig att må bättre. Vet egentligen inte varför jag skrev det ovanför. Helt meningslöst egentligen, men tur att ni älskar att läsa mitt meningslösa skrivande.

Okej nu till det som gör mig glad:
Att träna!
Låter nog rätt så ytligt, typ " jaha, visst hon tycker det är kul att träna okej, men finns det inte bättre saker att göra för att må bra? typ umgås med familj, vänner osv?"
För mig är träning en så otroligt viktig del av mitt liv. Den får mig att orka med vardagen och allt typ.  Jag brukar anpassa min träning efter humör, är jag glad och positiv då jag tränar så går det jättebra för jag berömmer mig själv och tänker massa positiva tankar och då ger jag verkligen allt. Åker jag dit när jag är arg och sur och då åker tjurskallen fram och jag pressar mig själv till max och verkligen ger järnet.
Känslan efter ett ordentligt träningspass är så grymt härlig, jag är så stolt över mig själv för jag vet att jag har gjort något bra. Hur sur jag än var före träningspasset så är jag alltid jätteglad efteråt. Bara det är guld värt!

Jag har även personlig tränare, har än så länge bara tränat med henne en gång, men jag hoppas på fler för träningen blir då helt anpassad efter mig och mina förutsättningar.

Gymmet jag tränar på, 360 träningscenter, är jättebra! Det är superfina lokaler, bra maskiner och jättebra instruktörer. Jag tränar mest gruppträningar och jag blir så sjukt taggad då jag tränar med mycket folk omkring mig för då är det 100% fokus på träningen. Tidigare tränade jag själv med vikter och på löpbandet men då blev jag så omotiverad, jag gav upp efter max en halvtimme så gruppträningarna passar mig otroligt bra!

Lägger in lite bilder från gymmet, tagna från 360`s hemsida

 
 

 
 

I wish I could turn back time

2010-12-17 @ 22:52:47
Nyss hemkommen och är så trött att jag undrar hur det ens är möjligt att jag är vaken.

Efter middagen krigade jag och maja oss upp till isladan i snöstorm och alldeles för lite kläder, och svor över att det var bäst att det var en bra match..vilket det tyvärr inte var. Lejon förlorade mot aik med 10-0.
Tror att jag ska ta ner mitt täcke och kudde och krypa ner i soffan och se film, dock så kan jag sätta mitt huvud på att jag inte är vaken så länge till.

I morgon blir det stan med mathilda där dom sista julklappsinköpen ska fixas och även ett par skor till mig själv skulle sitta finfint!

Men som sagt först lite välbehövlig sömn!

Fredag

2010-12-17 @ 16:51:47
Tror aldrig tidigare att det har känts så skönt med fredag som det gör nu. Med cirka 4-5 timmars sömn per natt hela veckan så är jag mer död än levande.
Hade tänkt ta mig en liten powernap då jag kom hem, men det blir inte riktigt så.

Inväntar nu Maja som har varit och tränat..utan mig. Hon kommer hit och ska duscha, äta middag och vara väldigt social med mig så jag inte somnar. Sen blir det nog en promenad upp till isladan för att se pontus match. Hur jag tar mig hem därifrån låter jag vara osagt av vissa anledningar!


Haha älskar att pappa springer runt här hemma och letar efter min cocealer. Vad tusan han ska ha den till har inte riktigt framgått...


inte trött..

Dag 06- det här hade jag på mig idag

2010-12-17 @ 14:43:31
Ligger lite efter med bloggningen eftersom det var nått konstigt med blogg.se igår så jag kunde inte blogga igår så gårdagens utmaning kommer i dag, så egentligen blir det "det här hade jag på mig igår"


Väldigt färgsprakande outfit här då...
Poncho och jeans från H&M, stor variaton också..


Även denna outfit är väldigt färgglad..
byxor, Intersport
linne, stadium


Myskläder efter träningen
tjocktröja, BikBok
dansbyxor, Cubus

Dag 05- mina tre favoritplagg

2010-12-17 @ 14:29:26
Måste säga att det var riktigt svårt att följa ut tre favoriter, för det varierar rätt så mycket eftersom nya plagg ofta blir favoriter men ju äldre de blir ju längre ner på listan över favoriter hamnar dom. Men efter många om och men har jag nu valt ut tre av mina favoritplagg:


En blus jag köpte på H&M i Umeå förra året. Det konstiga är att jag nästan aldrig använder den. Ingen aning om varför det blivit så faktiskt! Men den gillas starkt i alla fall.


Mina svarta jeans som jag har haft sen jag började sexan!! Sjukt att jag fortfarande kan ha dom. Men tyvärr har dom nog sett bättre dagar, dom börjar vara aningens slitna så ett par nya kommer nog införskaffas inom kort!
Sist, men absolut inte minst, min sportbh som jag älskar över allt annat i världen typ! Den är så otroligt skön att jag nästan skulle kunna ha den på mig dygnet runt. Nackdelen är jag jag blir ännu mer planka när jag har den på mig. Ser man mig i profil då står magen ut mer än brösten, vilket kanske inte är så smickrande, haha!

(ni får ursäkta att det inte är någon direkt highquality på bilderna, men med kameran jag har går dom tyvärr inte få bättre)

keep on walking

2010-12-15 @ 23:15:25

Skriver utmaningen i morgon orkar inte nu.
Fick precis lite goda nyheter från min käre klasskamrat Oscar. Nämligen att vi har världens härligaste dag i morgon! Den ser ut som följande:
historia
spanska,
där vi endast ska leka lekar
engelska, där vi ska se filmen Matilda
Ska ju verkligen inte klaga alltså!

Förstår inte vad det är med mig, jag får inte fram ett enda ord. Det står bara helt still i mitt huvud!
Får väl se om blogglusten är tillbaka i morgon istället.

Godnatt


onsdag

2010-12-15 @ 15:06:23
Blev en hemmadag i dag eftersom jag sovit alldeles för lite dom senaste nätterna. Men eftersom samhälls inte tillåter pluggfria dagar verkar det som, så ska jag snart ta och börja plugga lite. 

Dessa två rader tog mig ungefär en halvtimme att skriva, så jag sätter nog punkt här.

Dag 04- i min handväska

2010-12-14 @ 23:00:29

1. Min kära mössa som jag alltid har i min närhet
2. Compeed skavsårsplåster
3. Läppglans
4. Ipren
5. Cover All Mix från Make up store, min räddare i nöden!
6. Vax/glanskräm från Make up store



1. Vattenflaska
2. Miniräknare
3. Parfym från The Body Shop
4. Plånbok
5. Mitt älskade headset
6. Pennor och stift
7. Hårsnoddar och klämmor, dock såg jag att alla mina klämmor är borta! Måste införskaffa nya!!

Så, nu fick ni er en liten inblick i vad som gömmer sig i min slitna gamla väska, som börjar sjunga på sista versen. En ny skulle inte sitta fel!

Dag 03- mina syskon

2010-12-13 @ 22:31:22


Ja, detta är då min lillebror Filip Melander. Mer skoterbesatt människa är nog svårt att hitta. Allt som rör sig i hans huvud är skoter, främst då hans egen som han tar bort delar på, sätter dit delar, skruvar och håller på.
Han är en rätt glad kille som såklart avgudar sin storasyster. Hehe, nä skämt åsido. Vi tjafsar och retar varandra jämt, och då menar jag verkligen jämt. Det är inte ofta det händer att vi har en normal konversation som inte slutar med att någon av oss får ett utbrott.
Han spelar Innebandy i Gamla stan och ska jag vara ärlig vet jag inte om han är bra eller inte eftesom jag inte sett en enda match han spelat. Engagerad storasyster jag är. Vad gör han annars på fritiden då? Jo, han bor nästintill på sin cykel. Han cyklar året runt, sommar som vinter. Kyla verkar på något sätt inte bita på honom. Han cyklar till skolan även om det är -20.
Jag är rätt så övertygad över att han ärvt pappas "kryp i kroppen", det vill säga han sitter aldrig still. Han skruvar, cyklar, bygger, fixar osv. Nu i vinter har han till exempel skottat ihop all snö på baksidan och från andra grannars gårdar och byggt hopp och "rails" så att han och hans kompisar kan hoppa och hålla på med boben.
Han, precis som jag, älskar att vara i vår stuga i fjällen och det är något han tjatar om året runt. Man kan vara nästan 100% säker på att då han öppnar munnen och ska säga något så handlar det antingen om skoter eller fjällen. Och detta är ingen överdrift!
Och en sak som hela familjen stör sig på är att han är så otroligt slarvig och lat. Det är alltid vi andra som får plocka bort efter han då han har varit i farten, och det är nästan så illa att man måste påminna honom att klä på sig på morgonen, för annars skulle han glömma det.

Det är väl ungefär det som finns att säga om min lillebror.
Och till dig Filip, även om jag är en rätt sur och jobbig storasyster så älskar jag dig massor!


Lucia

2010-12-13 @ 16:20:18
Började dagen med att se på niornas luciatåg i kyrkan, riktigt bra var dom. Men såklart inte lika bra som vi var! Dagen rullade sen på som vanligt och det känns som att jag halverst sovit mig igenom alla lektioner! Kan ju i och för sig bero på att jag somnade vid tre i natt...

Har precis tryck i mig en banan så snart bär det iväg mot 360 där dubbelt träningspass väntar! Får se om jag tränar själv eller om lilla maja hänger på..vilket dock är ytterst tveksamt! Möjligen att min "träningsbesatte" mor hänger på..

Dag 02- mina föräldrar

2010-12-12 @ 14:54:42

Min mamma heter Cecilia Melander och har passerat det magiska 40-strecket, något som hon in i det längsta försöker dölja med diverse små knep. Bland annat genom att försöka klä sig som om hon var 15 år gammal. Skinnjacka, rosa tygskor, jeanstights och ibland får hon för sig att hon ska ha på sig min "bad hair day-mössa", men där får jag rycka in och ta ner henne på jorden.
Mamma jobbar på klockarhöjden, som är ett äldreboende för dementa och där har hon jobbat i kanske 20 år?
Och vad gör hon då hon inte jobbar då? Såklart passar hon upp sina underbara barn, det vill säga jag och fille. Hon har även, efter många om och men, följt mig på spinning och hör och häpna tycker hon faktiskt det är kul. Vilket ingen, allra minst hon själv trodde eftersom hon är den mest ointresserade vad gäller träning!
Mamma har även en stor passion för kakor och sötsaker, hon älskar att fika, speciellt där vid nio-snåret på kvällen då vi sitter och ser tv. Då åker det gärna fram nån kaka eller en bulle och till det ska det såklart vara ett glas med mjölk. Men inte vilket glas som helst, utan hon har ett speciellt fikaglas. Tvångstankar? nejdå inte mamma inte...


Min käre pappa heter Lars Melander och även han har passerat 40-stecket även om han varje år fyller 25? Mycket viktigt att komma ihåg den lilla detaljen då man ska gratta han på födelsedagen, att han alltid fyller just 25!
Pappa jobbar som rörmockare på Jäders värme, men för tillfället är han sjukskriven eftersom han opererat handleden. Att sitta still och vara sjukskriven är definitivt inte pappas grej, utan så fort det inte händer något så ser han till att det gör det. Han påbörjar alltid nya projekt och just nu bor han praktiskt taget ute i garaget där han håller på att skruva i skotern.
Inte heller han är någon träningsmänniska, men i våras var det tänkt att han skulle springa Göterborgsvarvet så i vintras tränade han faktiskt rätt mycket, men tyvärr kunde han inte springa loppet eftersom han fick någon inflammation i ena knäet.
Så vart jag fått min träningsmani ifrån har jag ingen aning om.
Hur ska jag mer beskriva pappa då...han är nog familjens lilla virrhöna på ett sätt. Han har inte mycket koll på oss till skillnad från mamma som har ett kontrollbehov som nog måste beskrivas som extremt. 
Och pappa älskar att skrämma folk! Han blir helt lyrisk då han får skrämma någon och tyvärr är jag det lilla offret som han oftast skrämmer. Typ hoppar fram i mitt fönster då det är kolsvart ute,  ställer sig bakom en dörr och hoppar fram osv.
Men jag måste ju tillägga att jag har världens bästa föräldrar! Jag älskar er!

something

2010-12-12 @ 01:16:05

Kvällen har varit helt okej faktiskt, blev som jag trodde, vi låg halvdöda och såg film. Sen gjorde vi även något som vi inte gjort på typ hundra år..vi plockade fram vårt gamla guitar hero och satt oss och spelade. Haha det ska ju erkännas att det är fortfarande lika kul!

Måste ju få klämma in ett litet beröm till mig själv också, har inte ens rört godisskålen idag, även om jag var grymt sugen där ett tag!



syskonkärlek på hög nivå


lördag

2010-12-11 @ 17:10:02

Är nu äntligen klar med dagens måsten och snart dyker nog familjen Höök upp och då är det slut på lugnet! Är faktiskt hyfsat taggad, måste ju erkänna att jag har saknat den familjen rätt mycket, så det blir ett kärt återseende haha!

Johanna sa precis att hon är så hungrig att hon kommer äta som en gris, så det är bara att vara snabbt framme vid bordet så vi andra hinner ta för oss lite mat innan Johanna hugger in, för då blir tallrikarna slickade!

Vad vi ska hitta på sen ikväll har jag då ingen aning om. Kanske vi umgås med våra bröder filip och filip? Nae det tror jag då verkligen inte.
Blir säkert att ligga med paltkoma i soffan och trycka godis. Eller johanna kommer trycka godis, jag måste försöka tämja mitt sötsug som just nu har övertaget över min försvarslösa själ. Men som sagt detta ska åtgärdas inom kort.
Kanske tvingar Johanna att se hockeyn, får nog koppla på mitt väldigt charmiga leende och muta henne med mina goda efterrätt så kanske hon går med på det!

Nu ska jag ta och hjälpa till med det sista nere i köket, ha en bra kväll allihopa!


Dag 01- om mig

2010-12-11 @ 12:54:54

Vet egentligen inte vad jag ska skriva, eftersom jag bloggat i drygt tre år, så vid det här laget borde ni veta det mesta om mig.
Men i alla fall, jag heter Lisa Cecilia Melander. Cecilia efter min mamma, och har alltid tyckt att det är lite ego av mamma att döpa sin dotter efter sig själv.
Jag är 16 år och bor långt upp i vårt avlånga land, där kyla, snö och isbjörnar är vardagsmat för oss (?)
Bor tillsammans med min familj i ett hus i centrala Skellefteå.

Går första året på Samhällsprogrammet på Kaplanskolan med en helt okej klass som under vissa stunder kan vara helt galet rolig!

En ganska vanlig syn under våra lektioner
Bild lånad av Celina

Vad jag ska göra efter gymnasiet berättar jag i en senare utmaning, men jag har en liten framtidsplan som jag måste säga är ganska realistisk men har även en dröm som kanske inte skulle bekrivas som lika genomförbar.

Vad gör jag på fritiden då? Eftersom jag går samhälls så går många kvällar i veckan åt till att sitta och plugga men den lilla fritid jag faktiskt får på veckan spenderar jag på 360 där jag tränar core, spinning och function.

Måste såklart även nämna mina underbara vänner!


Finns bara ett ord: underbara!



Mina små älsklingar Maja och Linnea! Vi har känt varandra hela livet och har oändligt
många minnen tillsammans, bland annat resorna till Mallorca och Danmark.
Dom får mig alltid att skratta och det går inte att vara annat än glad då jag är tillsammans med dom!

Och i höstas slog jag slag i saken och färgade mitt hår brunt, så från att ha varit dum blondin i hela mitt liv är jag nu istället stolt brunett!

 

Skulle kunna fortsätta skriva om mig själv i all evighet, men för att få behålla åtminstone några läsare så sätter jag punkt här!

utmaning

2010-12-11 @ 00:50:11
Tänkte köra en sån här utmaning som dom flesta gör på sina bloggar, och här i skellefteå gör vi ju alla samma sak, så det betyder att även jag hakar på trenden! Dock kör jag bara på 10 dagar istället för 30.

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Mina föräldrar
Dag 03 – Mina syskon
Dag 04 – I min handväska
Dag 05 – Mina tre favoritplagg
Dag 06 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 07 – Det här får mig att må bättre
Dag 08 – Min favoritplats
Dag 09 – Det här saknar jag
Dag 10 –Mina drömmar/ambitioner
 
Börjar med detta i morgon, är alldeles för trött nu. Förstår egentligen inte varför jag fortfarande är vaken? Är för trött för att gå och lägga mig helt enkelt. Älskar att jag svarar på mina egna frågor. Och älska att jag är så trött att jag inte har någon aning om vad jag snackar om. Sååååå God natt!

Mathilda

2010-12-10 @ 23:30:00
Sitter nu hos mathilda och vi har precis sett klart idol där Jay vann! Grymt bra kille alltså!
Sen har vi även färgat min utväxt så nu är den ett minne blott, känns skönt att slippa gå runt med mössa hela dagarna!

Blir nog snart hemgång för min del eftersom jag är trött, trött och åter trött!




älskar mig själv<33<3</mathilda

fredag

2010-12-10 @ 14:51:06
Har så mycket kryp i kroppen att det ska bli grymt skönt med lite träning!

Sitter just nu och tittar på en sovande josef och funderar på om jag ska våga väcka han...fast jag tror inte han sover på riktigt...

Fick sluta mycket tidigare i dag eftersom idrotten vart inställd och då hade vi bild istället, och nu är det bara en bildlektion som återstår innan jul. Så grymt härligt!!!

Ikväll blir det fredagsmys med Mathilda, då jag äntligen ska bli av med min gräsliga utväxt, det gillas!

onsdag

2010-12-08 @ 17:51:39

En dag i helvetet skulle seriöst ha varit bättre än dagen i dag, och lite överdrift där kanske. Men vad som har varit med mig den här dagen vet bara gudarna.

Har gått runt och mobbat mig själv inombords, till exempel att jag har en gräslig utväxt som snart måste utplånas, att jag är så uppsvälld att folk måste undra om jag är gravid, att jag har så breda axlar att man skulle kunna missta mig för en man osv osv osv
Kom hem med ett humör som kan jämföras med en orkan och det första pappa påpekar är att jag har en gigantisk finne under näsan. Jo, nä men tack för den upplysningen, jag hade ju inte uppmärksammat den tidigare!

Nu åker geografiboken fram och jag ska ta och plugga som aldrig förr!


taggad på livet eller vad


god natt

2010-12-07 @ 22:21:24

Kom precis hem från fröken Lönnefjord där vi gjort bort engelskan, dvs sett filmen istället för att läsa boken. Mycket duktigt av oss må jag då säga. Eller inte. Får väl se hur förhören går..åt helvete gissar jag!!

Måste få skryta liiite grann, vi fick igen våra nyhetsartiklar på svenskan och betyget på den blev inget mindre än ett mvg och på vår samhälls om josef fritzl fick jag också mvg...och jag som säger att jag är okoncentrerad på skolan. Men tydligen är jag ju smart bara jag anstränger min blonda hjärna!

Och med dessa sanningens ord säger jag god natt och drar mig mot sängen!


tisdag

2010-12-07 @ 18:26:27
Sitter nu hos Mathilda och inkräktar på hennes dator medans hon trycker wook&roll mat. sen blir det och släpa oss ner på subban för att köpa oss lite cookies och sen ska vi då se Matilda, filmen alltså. Inte Mathilda L-ö-n-n-e-f-j-o-r-d, henne ser jag alldeles tillräckligt ändå!

Sen taggar vi även desperate housewives..har längtat i två veckor nu så det är då verkligen på tiden att vi får oss ett smaskigt avsnitt till!!

måndag

2010-12-06 @ 16:10:28
Säger bara en sak, kommer förmodligen inte blogga så mycket i veckan eftersom vi har dessa små, enkla, snabbgjorda uppgifter som ska var inlämnade i veckan..:

-Spanskauppsats
-svenskauppgift
-geografiuppsats
-engelskaredovisning+prov
-idrottsuppgift
+ matteinlämning men den ska inte in i veckan, som tur är!

ska därför köra ett ordentligt träningspass ikväll för i morgon är det pluggkväll @ Mathildas place, med subwaymackor och kakor...och lite desperate housewives. har svårt att ens i mina vildaste fantasier se framför mig hur vi pluggar. kanske för att det aldrig kommer hända!

mot 360 nu!
Tjing!

meditation

2010-12-05 @ 16:11:04
Då jag avslutat det senaste inlägget var jag glad och taggad på livet. Jag och pappa plockade fram delarna till pepparkakshuset och började limma ihop mitt och johannas mästerverk.

Då taket skulle på plats vek sig hela huset och föll ihop i en enda stor hög, ungefär som jag gjorde sekunden efter. Det blev alltså en repris från förra året,  jag som hade trott att jag faktiskt skulle lyckas den här gången. Men icket att förglömma: man ska inte ropa hej innan man...vad kommer sen? gått över bron? kommit över ån? Jaja, ni fattar galoppen!

Då jag tagit några djupa andetag ihopsjunken på golvet plockade jag fram en påse och tryckte ner flera timmars jobb i en gammal ica-kasse. Åt helvete med julen säger jag bara!

Nu tar jag och släpar mig mot 360 för lite välbehövlig yoga. Vad kvällen erbjuder få vi se..


förra året...


i år...

söndag

2010-12-05 @ 12:17:15
Dagens frukost blev inte lika god och mysig som igår, då Maja hade tänt ljus, dukat fram massa mackor, pålägg och pepparkakor! I dag fick jag nöja mig med en tallrik fil..


Planerna för dagen ser ut som följande:

-Plugga, måste läsa ut min engelskabok dock känns det omöjligt eftersom jag hittills läst 50 sidor på två veckor...bara 200 kvar!

-Limma ihop pepparkakshuset

-yoga med mathilda

-övningsköra

Har ingen aning om hur jag ska hinna med allt detta, men jag är rädd att vissa saker kommer jag att prioritera bort...till exempel den översta punkten!


Innan jag sätter ingång med allt slänger jag in en bild från i fredags då vi överraskade Maja


lördag

2010-12-04 @ 13:08:37

Otroligt mysig kväll igår!
Började med att jag och linnea for hem till maja och förberedde vår överraskning till maja som tyvärr inte riktigt blev som planerat! Sen kokades det knäck och dracks julmust. Vi avslutade kvällen i soffan framför desperate!

Inväntar nu Johanna och sedan börjar vi vårt byggande av pepparkakshus...får se om det blir som förra året, det vill säga fiasko!


fredag

2010-12-03 @ 16:32:09

Fy faan vilken dag det här blev. Inte alls som väntat!
Håller tummarna för att kvällen blir bättre, vilket jag är helt säker på eftersom den ska spenderas med världens bästa Maja och Linnea!


hehe ny bild


Mathilda Lönnefjord?vem är det?

2010-12-02 @ 13:33:30
HALLÅ! nu kanske ni tror att det är Lisa som skriver men icket! Nu är det så att jag Mimmi Mathilda Lönnefjord fick äran att gästblogga,och inte tackar man nej till en sån chans? Ville bara skriva en rad eller två och nu har jag gjort det så sköt om er allihopa!
Ps. min blogg är färgglad och rolig, läs den istället för lisas. ds
PUSS LISA DU ÄGER. not

/www.mlonnefjord.blogg.se

onsdag

2010-12-01 @ 19:57:11

Orka bloggen.
bloggar sen